Nieuw: online cursus Gastvrijheid voor de zorg

Knowledge Monk heeft voor de zorgsector de online cursus Gastvrijheid ontwikkeld. De e-learning is onderdeel van een vernieuwd opleidingsaanbod rond gastvrijheid in de zorg.

Het meest in het oog van de e-learning springt de game, een interactieve manier om met behulp van filmpjes, informatie, oefenvragen en een quiz je kennis te verrijken als zorgprofessional. “In de drie levels basis, beter en best doorlopen deelnemers verschillende gastvrije eigenschappen”, aldus Stacey Aponno, die de ontwikkeling van de game begeleidde en verantwoordelijk was voor het visuele aspect ervan.

Bekijk de e-learning Gastvrijheid

Tenslotte komen deelnemers uit bij het bonuslevel ‘verantwoordelijkheid’. “Daar benadrukken we dat iedereen in de organisatie verantwoordelijk is voor gastvrijheid”, vertelt Daniëlle Veldhuis, onderwijskundig projectleider bij Threewise zorgacademie. “Als je een propje op de grond ziet liggen, moet je niet denken dat het de taak van iemand anders is om dat op te rapen, maar neem je zelf die verantwoordelijkheid.” Bij afronding van de game ben je ‘baas in gastvrijheid’ en schiet de confetti door de digitale lucht.

E-learning en training combineren

De e-learning met de game kan los worden gevolgd, maar is ook onderdeel geworden van de training Gastvrijheid van Threewise. “Dat mensen met elkaar in gesprek gaan over gastvrijheid, is wel echt een meerwaarde”, zegt Aponno. “Dat zagen we ook bij studenten die de training al volgden. Het mooiste vond ik toen iemand zei dat ze meer waardering had gekregen voor haar eigen werk en gastvrijheid.” Veldhuis: “Door de e-learning en training te combineren, behaal je het meeste leerrendement en resultaat. Deelnemers gaan in de training bewust aan de slag met wat ze in de e-learning hebben opgestoken.”

Cursus Gastvrijheid op platform zorgorganisatie

Zorgorganisaties kunnen de online cursus Gastvrijheid ook op hun eigen leerplein of soortgelijk platform plaatsen, al dan niet in eigen look and feel. Aponno: “Bij Knowledge Monk ontwikkelen we maatwerk e-learning, dat is voor de e-learning Gastvrijheid zeker ook mogelijk.”

Veldhuis en Aponno hopen dat zorgorganisaties en zorgmedewerkers net zo enthousiast zijn over de e-learning en het vernieuwde opleidingsaanbod als zij zelf. “We zijn er met het hele team intensief mee bezig geweest. We konden creatief gezien helemaal los en zijn hartstikke trots op het resultaat.”

>>> E-learning Gastvrijheid Neem contact op

Lees ook:

Eindeloos leren met MyMonk voor facilitair personeel ViVa! Zorggroep

E-learning zorg: alle online cursussen voor de zorg