E-learning zorg: alle online cursussen voor de zorg

Werk je of wil je werken in de zorg? Dan moet je de juiste kennis en vaardigheden hebben en deze up-to-date houden. E-learning voor de zorg is hiervoor erg geschikt. In dit artikel beschrijven we de mogelijkheden voor e-learning voor zorgprofessionals.

De sector zorg en welzijn is zeer divers: van ziekenhuizen en verpleeghuizen tot zorgboerderijen en universitair medisch centra. Er werken ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg, in tal van verschillende functies.

E-learning zorg

Welke zorgfunctie je ook uitoefent, je moet over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om je werk goed te kunnen uitoefenen. Welke e-learnings voor de zorg zijn er? Op alfabetische volgorde:

Alles over dementie
Wat is dementie, welke soorten dementie zijn er en hoe kun je dementie herkennen? Met drie mini-learnings leer je in ongeveer drie uur de basis van dementie kennen. Lees meer over het totaalpakket dementie of bekijk de losse mini-learnings wat is dementie, soorten dementie en herkennen van dementie.

Dieetleer & voedingsleer
De e-learningmodules dieetleer en voedingsleer zijn heel handige online cursussen voor de koks en voedingsassistenten onder ons. Die krijgen namelijk regelmatig te maken met verschillende diëten en hoe verschillende levensovertuigingen met voeding omgaan. Deze online cursussen leren je in ongeveer twee uur de belangrijkste basiskennis om zorgvragers zo goed mogelijk bij hun dieet te ondersteunen. Meer informatie over dieetleer en voedingsleer.

Feedback geven en ontvangen & gesprekstechnieken
Wil jij leren welke technieken je kunt gebruiken tijdens je gesprekken of feedbackmomenten met collega’s, leidinggevende of familie? Deze e-learningmodules voor de zorg bieden je de basistechnieken en zijn algemeen toepasbaar. Lees meer over gesprekstechnieken en feedback geven en ontvangen.

Bekijk ook de preview van de e-learnings gesprekstechnieken en feedback geven en ontvangen

HACCP
Werk jij met eten en drinken en kwetsbare cliënten? Je wil vast zeker weten dat je veilig omgaat met voedingsmiddelen. De cursus HACCP voorziet je van alle belangrijke HACCP-regels op een leuke en praktische manier. Deze cursus is er in drie versies, namelijk HACCP in een kleinschalige woonvorm, zorgrestaurant of zorginstellingen. Zo sluit de kennis goed aan bij jouw vakgebied.

Handhygiëne
Wil je alles weten over een goede handhygiëne, zodat je je eigen gezondheid en die van de mensen in je omgeving beschermt? Je leert hoe je besmettingen met virussen of bacteriën kunt voorkomen door de stappen van een goede handhygiëne. Meer informatie over de e-learning Handhygiëne.

Leidinggeven
Wil je leren hoe je het beste uit je team haalt? Volg dan de online cursus Leidinggeven! De e-learning zit propvol interactieve modules, animaties, video´s en magazines. Het kost je ongeveer vier uur om alles te doorlopen. Meer informatie over de cursus leidinggeven.

Verpleegtechnische handelingen
Wil jij jouw kennis van de verpleegtechnische handelingen op peil houden, of juist weer opfrissen? Binnen deze cursus vind je achttien microlearnings, met onderwerpen als subcutane injectie, katheteriseren, vitale functies controleren en het inbrengen van een neus-maagsonde. Elke microlearning bestaat uit een instructievideo, theorie en vragen. Bekijk het pakket verpleegtechnische handelingen.

Verpleegkundig rekenen
Als Verzorgende IG of Verpleegkundige (in opleiding) moet je verpleegkundig kunnen rekenen. Deze online cursus leert jou de belangrijkste rekenregels om zo bepaalde verpleegtechnische handelingen correct te kunnen uitvoeren. Bekijk de preview en de cursus.

Wet zorg en dwang
Werk jij als zorgverlener met psychogeriatrische cliënten of mensen met een verstandelijke beperking? Dan is er met de Wet zorg en dwang een aantal dingen voor jouw werkzaamheden veranderd. De online cursus Wet zorg en dwang leert jou in ongeveer twee uur tijd de belangrijkste basiskennis om volgens deze wet te werken. Volg de e-learning en ontvang het certificaat.

Bekijk alle e-learningmodules voor de zorg

Totaalpakket online cursussen zorg

Als zorgprofessional wil je je blijven ontwikkelen en je kennis en vaardigheden goed op peil houden. Het allerliefst makkelijk en overzichtelijk. Hiervoor heeft Knowledge Monk alle e-learningmodules voor zorgprofessionals gebundeld in één pakket, namelijk in het totaalpakket zorg.

Mogelijk kun je dit pakket zelfs zonder kosten afnemen. Iedereen binnen Nederland heeft namelijk recht op een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal 1000 euro per jaar. Dit STAP-budget kun je ook voor dit totaalpakket gebruiken. Meld je eerst bij Knowledge Monk voor een aanmeldbewijs. Met dit aanmeldbewijs kun je het budget aanvragen. DUO en het UWV regelen vervolgens de betaling.

Iedereen die bij de beroepsbevolking in Nederland hoort, heeft recht op het budget, maar het totale bedrag is beperkt. Wees er daarom snel bij! Elke twee maanden gaat er weer een nieuwe ronde in, dus als je te laat bent, kun je twee maanden later weer een aanvraag doen.

Bekijk ook STAP-budget aanvragen: doe het snel met deze 5 tips & trucs

Ontdek het zorg totaalpakket 

Maatwerk e-learning in de zorg

Knowledge Monk ontwikkelt ook e-learning op maat voor organisaties. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we de wensen in beeld en vertellen we wat er allemaal mogelijk is. Kies je voor animaties, video’s, magazines, infographics, games of juist microlearning? Wil je een speelse of zakelijke vormgeving of een e-learning in de huisstijl van jouw organisatie? Na jouw goedkeuring ontwerpen we de eerste versie en leggen deze aan jou voor. Net zolang totdat jij helemaal tevreden bent.

Meer informatie over maatwerk e-learning

e-learning maken

Voorbeeld van maatwerk e-learning zorg

ADRZ

Alle voedingsassistenten van Adrz, een ziekenhuis met drie locaties in Zeeland, volgen in 2022 een online cursus om hun kennis rond eten en drinken op te vijzelen. “We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde basiskennis heeft”, vertelt Patricia Bongaarts, projectmedewerker facilitaire services. Input vanuit infectiepreventie, diëtiek en logopedie werd verwerkt in de cursus. “Door dit maatwerk is het echt onze cursus geworden.”

Lees het hele artikel

Wijkleerbedrijf Den Haag

Het Wijkleerbedrijf Den Haag leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op tot zorghulp. De lesstof is digitaal en toegankelijk, zelfs voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn. 87% van de deelnemers slaagt en 90% heeft een baan aan het eind van de opleiding.

Bekijk de video

Wil je meer weten over de e-learningmodules voor de zorg van Knowledge Monk, of over het ontwikkelen van e-learning op maat? We bespreken het graag!

Neem contact op