E-learning voor de horeca: alle online cursussen op een rij

Werk je of wil je werken in een café, restaurant of een hotel? Dan moet je beschikken over de juiste kennis en vaardigheden en deze up-to-date houden. Online cursussen voor de horeca zijn hiervoor erg geschikt. In dit artikel zetten we alle mogelijkheden voor e-learning in de horeca op een rij.

De term horeca omvat HOtel, REstaurant en CAfe. Maar ook lunchrooms, snackbars en conferentiezalen vallen onder de branche. Horeca is daarmee een brede term waarin eten & drinken en gastvrijheid centraal staan. Binnen een horecabedrijf kun je werken in verschillende functies, bijvoorbeeld in de bediening of in de keuken.

E-learning horeca

Welke horecafunctie je ook uitoefent – je moet over de nodige kennis en vaardigheden beschikken om je werk veilig en gastvrij te kunnen uitoefenen. Welke e-learnings voor de horeca zijn er?

Starten op het strand, in de horeca of in de keuken
De online cursus Starten in de horeca leert je in ongeveer twee uur tijd de belangrijkste basiskennis en vaardigheden die nodig zijn tijdens het werken in de horeca. Lees meer over starten op het strand, in de horeca of in de keuken.

Professional European Chef Level 1
Begin je net aan een nieuwe baan in de keuken of een restaurant? Of wil je juist meer weten van werken in de keuken? In deze e-learning leer je de basiskennis en -vaardigheden van werken in een professionele keuken. De leerstof is in het Engels. Meer informatie

restaurantkok

Barista
Ontdek de interessante wereld van koffie en leer alle tips & tricks om jouw gasten de lekkerste koffie te serveren! Meer informatie over de e-learning Barista

Voedingsleer
Tijdens de online cursus Voedingsleer leer je welke voedingsstoffen er zijn, wat de Schijf van Vijf precies inhoudt en hoe verschillende levensovertuigingen omgaan met voeding. Meer informatie over de e-learning Voedingsleer

HACCP
Je leert alle belangrijke HACCP-regels kennen op een leuke en praktische manier. Daarnaast is deze cursus speciaal gericht op mensen die werken in de horeca, zodat de kennis goed aansluit bij jouw vakgebied. Meer informatie over de e-learning HACCP

Handhygiëne
Wil je alles weten over een goede handhygiëne, zodat je je eigen gezondheid en die van de mensen in je omgeving beschermt? Je leert hoe je besmettingen met virussen of bacteriën kunt voorkomen door alle stappen van een goede handhygiëne. Meer informatie over de e-learning Handhygiëne

Sociale hygiëne
Werk jij in de horeca en heb jij nog niet het diploma Sociale hygiëne behaald of wil je juist je kennis opfrissen? In deze online cursus leer je alles over verslavingen, risicogedrag, gespreksvoering, veiligheid en het sociaal hygiënisch beleid, zodat jij stevig in je schoenen staat. Meer informatie over de e-learning Sociale hygiëne met examen, of de e-learning zonder examen.

Gesprekstechnieken & feedback geven en ontvangen
Wil jij leren welke technieken je kunt gebruiken tijdens je gesprekken of feedbackmomenten met collega’s, leidinggevende of familie? Deze e-learningmodules voor de horeca bieden je de basistechnieken. Lees meer over gesprekstechnieken en feedback geven en ontvangen.

Leidinggeven
Wil je leren hoe je het beste uit je team haalt? Volg dan de online cursus Leidinggeven!

Bekijk alle cursussen voor de horeca Ontvang het e-book E-learning voor de horeca

ober met dienblad

Totaalpakket online cursussen horeca

Als horecaprofessional wil je je blijven ontwikkelen en je kennis en vaardigheden goed op peil houden. Het allerliefst makkelijk en overzichtelijk. Hiervoor heeft Knowledge Monk alle e-learningmodules voor horecaprofessionals gebundeld in één totaalpakket.

Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen op MyMonk, een online platform waar horecaprofessionals gedurende het hele jaar tal van korte cursussen kunnen volgen.

Ontdek MyMonk

Maatwerk e-learning in de horeca

Zit jouw gewenste online cursus niet bij dit overzicht van horeca e-learnings? Knowledge Monk ontwikkelt ook e-learning op maat. Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we jouw wensen in beeld en vertellen we wat er allemaal mogelijk is. Kies je voor animaties, video’s, magazines, infographics, games of juist microlearning? Wil je een speelse of zakelijke vormgeving of een e-learning in de huisstijl van jouw bedrijf? Na jouw goedkeuring ontwerpen we de eerste versie en leggen deze aan jou voor. Net zolang totdat jij helemaal tevreden bent.

Meer informatie over maatwerk e-learning

Voorbeeld van maatwerk e-learning

Mr. Sushi
Iedere nieuwe medewerker bij Mr. Sushi wordt met een onboarding programma klaargestoomd voor het werk. Het bedrijf heeft samen met Knowledge Monk het theoretische deel doorontwikkeld met een e-learning. “De e-learning bespaart ons enorm veel tijd”, vertelt Marlijn Gaastra, franchiseadviseur bij Mr. Sushi. “De interactieve tools, ervaring met informatieve video’s en de mogelijkheid tot toetsing sprak ons aan. We dachten direct dat dit bij onze medewerkers zou passen. Via een e-learning kunnen zij op een leuke manier kennis vergaren en via de toetsing is het ons duidelijk of medewerkers de basiskennis daadwerkelijk beheersen.”

Lees het hele artikel

Wil je meer weten over de e-learningmodules voor de horeca van Knowledge Monk, of over het ontwikkelen van e-learning op maat? We bespreken het graag!

Neem contact op