Knowledge Monk biedt online cursussen over dementie voor de zorg

Knowledge Monk heeft online cursussen over dementie ontwikkeld voor de zorg. De serie bestaat uit tien mini-learnings (korte e-learningmodules) waarvan de eerste drie al beschikbaar zijn: ‘Wat is dementie?’, ‘Soorten dementie’ en ´Herkennen van dementie´.

Bij iemand met dementie raken de hersenen beschadigd waardoor informatie niet meer goed wordt verwerkt. Nieuwe informatie wordt niet onthouden en ook herinneringen verdwijnen. Zelfs basiskennis zoals drinken of praten kan verloren gaan. Hierdoor verandert het gedrag en kunnen er lichamelijke problemen ontstaan.

Er zijn vijftig verschillende soorten dementie. Het verschilt per soort en per persoon op welke vlakken problemen ontstaan en hoe snel de ziekte verloopt. Iedere dementiesoort heeft andere herkenningspunten en vraagt tegelijkertijd een andere benadering van de zorgverlener. Het is dus belangrijk dat zorgverleners op de hoogte zijn van (de verschillende soorten van) dementie, welke zorg dit vraagt en hoe je het kunt herkennen.

>>> Bekijk de mini-learnings Wat is dementie?, Soorten dementie en Herkennen van dementie

>>> Bekijk de e-learning Basiskennis Dementie

Dementie: cursus voor de zorg

Behalve de online cursussen Wat is dementie, Soorten dementie en Herkennen van dementie worden in de loop van 2022 nog zeven mini-learnings ontwikkeld. Deze korte opleidingen worden gecombineerd aangeboden als vier e-learnings over dementie:

Basiskennis Dementie theorie; dit bevat de mini-learnings Wat is dementie, Soorten dementie en Herkennen van dementie.

• Basiskennis Dementie in de praktijk; dit bevat onder meer de mini-learnings Dementie en probleemgedrag, Dementie en voeding, Dementie en communicatie en Dementie en muziek.

• Dementie voor de mantelzorger; dit bevat alle mini-learnings en een extra module speciaal voor mantelzorgers.

• Dementie voor de zorgprofessional; dit bevat alle mini-learnings en een extra module speciaal voor de zorgprofessional.

Er is steeds meer behoefte aan á la carte kennis, oftewel kennis op het moment en de plaats waar je dat nodig hebt. Een mini-learning voldoet daaraan. Het is een korte leermodule waarin je snel kennis tot je kan nemen of ophalen. Het doorlopen van één mini-learning (dementie cursus) duurt ongeveer dertig minuten à een uur en kost slechts 4,99 euro.

Naar de mini-learning Wat is dementie? Naar de mini-learning Soorten dementie Naar de mini-learning Herkennen van dementie Naar Basiskennis Dementie

óf

Neem contact op

Lees ook:

Knowledge Monk biedt nieuwe cursus Verpleegtechnische handelingen met 18 microlearnings

E-learning: de beste cursussen en trainingen voor professionals