Goed horecapersoneel vinden én houden: zo doe je dat (niet)

De horeca ondervindt momenteel grote problemen met het vinden van medewerkers. Daarom is het van belang dat je hen ook vasthoudt als je ze hebt. Een dochter van een collega werkt sinds twee weken in de horeca en vertelde er weer mee te willen stoppen. Niemand legde haar iets uit, gaf ze als reden. Ze krijgt voortdurend op haar donder omdat ze dingen verkeerd doet, maar ze heeft geen idee hoe het wel zou moeten.

We hebben maar één tip om goed horecapersoneel te vinden en te houden. Zorg dat ze het naar hun zin hebben, dan maken ze reclame voor je!

Horecapersoneel vinden en houden

Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk vinden. Eén van de belangrijkste is dat de medewerker zeker is van zijn zaak en het gevoel heeft dat hij/zij de boel onder controle heeft. Ofwel, goed inwerken. We beseffen ons dat het heel druk is en dat er weinig tijd is om mensen goed in te werken. We gaan je dus helpen.

Knowledge Monk heeft een e-learning Starten in de horeca. Zo laat je nieuw personeel makkelijk kennis maken met de horeca en alle basisvaardigheden aanleren. Kijk hieronder hoe Iris deze cursus heeft ervaren.

Bestel de cursus Starten in de Horeca Bekijk alle e-learningmodules voor de horeca