De Horeca ondervindt momenteel grote problemen met het vinden van medewerkers. Daarom is het van belang dat je ze ook vasthoudt als je ze hebt. ik sprak van de week de dochter van een collega. Ze werkt sinds twee weken in de horeca en ze wil er weer mee stoppen. Toen ik vroeg waarom, zei ze dat niemand haar iets uit heeft gelegd. Ze krijgt voortdurend op haar donder omdat ze dingen verkeerd doet, maar ze heeft geen idee hoe het wel zou moeten.
We hebben maar één tip voor het vinden en houden van goede medewerkers in de horeca. Zorg dat ze het naar hun zin hebben, dan maken ze reclame voor je!
Er zijn allerlei manieren om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk vinden. Eén van de belangrijkste is wel dat de medewerker zeker is van zijn zaak en het gevoel heeft dat hij/zij de boel onder controle heeft. Ofwel, goed inwerken. We beseffen ons dat het heel druk is en dat er weinig tijd is om mensen goed in te werken. We gaan je dus helpen.
Knowledge Monk heeft een e-learning Starten in de horeca. Zo laat je nieuw personeel makkelijk kennis maken met de horeca en alle basisvaardigheden aanleren. Kijk hieronder hoe Iris deze cursus heeft ervaren.