STAP-budget aanvragen: doe het snel met deze 5 tips & trucs

Het STAP-budget was tijdens eerdere aanvraagrondes in 2022 binnen een aantal dagen op. Wil jij bij de volgende ronde niet misgrijpen? Vergroot jouw kans met deze tips voor het STAP-budget aanvragen.

Het STAP-budget is een persoonlijk ontwikkelbudget van maximaal 1000 euro per jaar en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Het geld is te gebruiken voor verschillende mbo-opleidingen, cursussen en trainingen.

1. Staat jouw gewenste opleiding in het scholingsregister?

De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat het budget wordt aangevraagd. Je opleiding dient dus minimaal vier weken na je aanvraag te starten en binnen drie maanden na de aanvraagronde. Check of de training, cursus of opleiding in het scholingsregister staat.

>>> Totaalpakket Zorg (t.w.v. € 995) >>> Totaalpakket Horeca (t.w.v. € 675)

2. Kun jij het STAP-budget aanvragen?

Je wilt natuurlijk niet onnodig lang in de rij staan en er vervolgens achter komen dat je helemaal geen recht op het STAP-budget hebt. Check daarom vooraf of je in aanmerking komt voor de subsidie. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en nog geen AOW ontvangt; jij of je partner de Nederlandse nationaliteit heeft of een andere nationaliteit binnen de EU; volksverzekerd bent; en dat je voor dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen.

3. Meld je vooraf bij het opleidingsinstituut

Staat jouw gewenste opleiding in het scholingsregister en kom je in aanmerking voor het STAP-budget? Meld je dan zo snel mogelijk bij het opleidingsinstituut. Vervolgens ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs waarmee je (met ID) op het startmoment van de aanvraagronde klaar kunt zitten voor de daadwerkelijke aanvraag. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig om de aanvraag goed af te ronden. Meld je dus zo snel mogelijk bij Knowledge Monk of ons zusterbedrijf Threewise zorgacademie voor een cursus, training of e-learning.

4. Zit ready-to-go

Zorg dat je ready-to-go zit net voordat de aanvraagronde start! Zet je laptop of computer klaar, open de website van het UWV en log in. Doe je aanvraag meteen, want op=op. Wanneer de aanvraag is toegekend, krijg je een bericht van het UWV.

5. Elke twee maanden opent er een nieuwe aanvraagronde

Is het geld van een aanvraagperiode op of kwam je niet door de rij? Probeer het dan opnieuw in een volgende aanvraagperiode. Elke twee maanden start er een nieuwe aanvraagperiode. Je kunt één keer per jaar het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl.

Heb je nog vragen over het STAP-budget? We helpen je graag!

Neem contact op

Lees ook:

STAP-budget: dit betekent het voor jou