Dagboek van een e-learning ontwikkelaar

Daniëlle de Haas is onderwijskundig projectleider en ontwikkelt namens Knowledge Monk e-learnings. Ze deelt graag hoe haar dag als e-learning ontwikkelaar er uit ziet en wat ze in haar werk kan betekenen voor bedrijven en organisaties.

Tijdens het opstarten van mijn computer loop ik naar onze gezellige koffiecorner en haal een kop koffie. Het is nog lekker rustig op kantoor, dus ik ga verder met het schrijven van content voor een e-learning die op ons eigen e-learningplatform komt te staan. Rond 09.30 uur zijn de meeste collega’s wel gearriveerd, dus gezamenlijk kijken we naar het planbord om te bepalen wat er moet gebeuren die dag.

Het grafische team gaat vandaag een game ontwikkelen voor een e-learning op maat voor een klant. Zij willen graag hun personeel door middel van gamification en interactieve video’s motiveren om productiever te werken. Een mooie uitdaging voor ons team!

Vandaag ga ik samen met een collega naar een nieuwe klant. Leuk! Het opstarten van een nieuw maatwerktraject en het creëren van content voor een nieuwe e-learning geeft altijd veel energie. Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met de klant en inventariseren we wat de wensen zijn op het gebied van e-learning. We laten veel mogelijkheden zien: animaties, interactieve magazines, infographics, games en microlearning. Aan het einde van het gesprek hebben we een goed beeld van de wensen van de klant en rijden we boordevol ideeën weer terug naar Den Haag.

Terug op kantoor heb ik een vergadering met een e-learning designer van het grafische team. Zij presenteert een eerste versie van een e-learningmodule die als inwerkprogramma zal worden ingezet voor nieuwe medewerkers. Ik heb weinig feedback; de wensen van de klant heeft ze creatief vertaald naar dit online inwerkprogramma. We spreken een datum af om de eerste versie te presenteren aan de klant.

In mijn mailbox zie ik dat een maatwerktraject volledig is goedgekeurd door de klant en dat ze erg enthousiast zijn over de e-learning die we voor hen hebben ontwikkeld. Gaaf! De dag is weer omgevlogen. Na het beantwoorden van mijn e-mails is het alweer tijd voor wat teambuilding: een gezellige borrel!

Wil je speciaal voor jouw bedrijf of organisatie een e-learning laten maken? Onze e-learning specialisten denken graag met je mee!

Neem contact op